Vi måste få till ännu bättre kommunikationer i Dalsland och miljövänligare transporter vilket jag beskriver nedan.

Fiber
Det är mycket på gång runt om i Dalsland vad gäller fiber och många fiberföreningar har startats eller är på gång att startats vilket gör att många på landsbygden kommer att få fiber inom några år. Det gäller också att vi ligger på lika hårt för att alla i tätorterna som vill också skall få fiber. Många tjänsteföretag idag kan ligga var som helst i Sverige bara man har en bra internetuppkoppling. Fiber är både stabilt, snabbt och framtidssäkert.
Vägar
Det har hänt en del med Dalslandsvägar den senaste tiden bland annat har väg 2218 mellan Dals Långed och Årbol asfalteras och delar av väg 172 har fått ny beläggning. Det gäller att se till att vägarna i Dalsland är i bra skick då det går väldigt många långtradare på våra vägar i Dalsland.
Miljövänliga transporter

Det går väldigt många långtradare och liknande transporter till och genom Dalsland. Alla dessa transporter sliter naturligtvis på vägarna och går oftas igenom de små samhällena där de ofta kör för fort. De transporter som går måste vi försöka få över på järnväg. I Bengtsfors kommun är det just nu DVVJ som kör åt Rexell mellan Billingsfors och Mellerud i sammarbete med Green Cargo. Det körs även timmer på DVVJ banan åt VIDA. Det har ett tag funnits en plan på en omlastningsterminal mellan lastbil och järnväg i Bäckefors men vad det blir av det får framtiden utvisa. Trafikverket ville lägga ner DVVJ banan men efter att de kommit överens med regionen om att dela på kostnaden så är nu en rejäl upprustning gjord villket säkrar banans framtid.